Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)

de Giana in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 9233 vizualizari

 

M-am tot gandit care sa fie prima mea reteta de pe Bucataras.ro... Dar cum primul pas este cel mai greu, prefer sa o iau incetisor. Asa ca mi-am facut curaj si pentru ca incepe scoala mi-a venit ideea sa va impartasesc o reteta numai buna pt pachetelul copiilor dar si pt cei mari care nu au timp pt masa de dimineata. Aceasta reteta am invatat-o in Turcia, este foarte populara si des intalnita la mesele de dimineata ale turcilor. Poğaça este o chifla pufoasa si satioasa.
Fiind prima reteta sper sa va placa si voua.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • 3/4 pahar cu ulei
  • 1 ou (albusul se pune in aluat, galbenusul se foloseste pentru uns deasupra)
  • branza (telemea)
  • masline feliate
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute):

Se dizolva drojdia in laptele cald, se adauga sarea, zaharul si 3 linguri de faina, se amesteca putin si se lasa 5 minute la dospit. Dupa ce s-a dospit adaugam uleiul, albusul de ou si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Adaugam faina si framantam pana ce aluatul devine moale ca lobul urechii si nu se mai lipeste de maini. In cazul in care vi se pare ca aluatul este prea moale si se lipeste, mai puteti adauga putina faina. Aluatul pregatit se acopera si se lasa la dospit 30 min. pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul, il framantam si il impartim in bilute putin mai mari decat marimea unei nuci (eu fac de obicei 24 de buc, insa depinde de alegerea dvs. cat de mari vreti sa le faceti si ce forma vreti sa le dati) si le umplem cu masline sau cu branza. Puteti incerca cu orice alta umplutura va place.

Se pun chiflele in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, se ung deasupra cu galbenus de ou si se mai lasa 10 min la dospit apoi se introduc in cuptorul incins la 180 grade. Le scoatem dupa 15-20 min cand devin aurii (depinde de puterea cuptorului) si le acoperim ca sa ramana moi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poğaça cu masline si branza (Chifle umplute)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Giana 1

12.09.2013, 23:19

Multumesc frumos Claudia, ma bucur nespus de mult

RuxyRux 1

12.09.2013, 23:28

Arata imbietor! Tare-mi plac! Bine ai venit Giana!

Giana 1

13.09.2013, 08:30

Multumesc foarte mult Ruxy, te invit sa le incerci.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu ciuperci